Wednesday, 22 April 2009

Roquefort бяслагтай маслоор амталсан ил гал дээр шарсан мах (steak)


Oрц:

* 60 гр масло, өрөөний темпратурт
* 30 гр Roquefort бяслаг
* 3 амны халбага жижиглэн хэрчсэн хушига
* 1 амны халбага ганга
* 1 амны халба чидун жимсний тос
* 4 зүсэм үхрийн цул мах
* 2 амттаны халбага далайн давс
* хар перц

Бэлтгэх нь:
  1. Бяслаг, масло, жижиглэн хэрчсэн гангаа нэг саванд хийж нийцүүлэн хутгана.
  2. Жижиглэж хэрчсэн хушигаа нэмээд бяслаг маслоны бэлдмэлээ гялгар уутанд хийн тайрдасны хэлбэрт оруулна. Ингэж бэлтгэсэн маслоны бэлдмэлээ хөргөгчинд хийж царцаана.
  3. Махаа чидун жимсний тосонд өнхрүүлээд давс перц цацан амтлаад халааж бэлтгэсэн хэрээсэн төмөр дээр тавиад 2 талыг нь болтол тал бүрийг 6-7 минут шарна.
  4. Бэлэн болсон махаа таваглаад масло бяслагны бэлдмэлээ 4 хуваан тус бүр дээр нэгийг тавиад жигнэсэн, ил гал дээр шарсан ногоотой эсвэл ногоон салаттай сервислэнэ.

No comments: