Thursday 16 April 2009

Ногооны шөл (Minestrone)


Minestrone (from Len Deighton's Cookstrip Cook Book)

Орц:

* 250 гр цагаан буурцаг (white beans)
* 1 амны халбага хэрчсэн яншуй
* 2 ш том сонгино
* 1 стакан хэрчсэн байцаа
* 1/2 стакан шинэ ургацын вандуй
* 1/2 стакан хэрчсэн celery
* ганга
* давс
* перц
* basil
* 2 хумс сармис
* 5 амны халбага оливийн тос
* багахан жижигхэн гоймон (ямар ч хэлбэртэй байж болно)
* 750 гр улаан лооль
* 1 стакан вандуй (peas)
* чимх сахар
* 6.5 стакан ногоо, тахиа эсвэл үхрийн тунгалаг шөл
* пармежан бяслаг (сервислэхэд)

Бэлтгэх нь:
  1. Цагаан буурцагаа бүлээн усанд хийж дэвтээн хонуулна. Маргааш нь хонуулсан усандаа болж зөөлөртөл нь буцалгана.
  2. Бүх ногоогоо арилгаад угаагаад ижил хэмжээтэй (жижигхэн) хэрчиж бэлтгэнэ.
  3. Чидун жимсний тосоо халаагаад сонгино, сармис, яншуй, байцаа, шинэ ургацын вандуй, ганга, basil-ээ холиод давс перцээр амтлан 5 орчим минут хуурна.
  4. Вандуй, улаан лооль, сахар, шөлөө нэмээд 45 орчим минут зөөлөн гал дээр буцалгана.
  5. Чанаж болгосон буурцагаа бага зэрэг гоймонгийн хамтаар хийгээд гоймонгоо болтол ойролцоогоор 15 минут зөөлөн гал дээр буцалгана.
  6. Бэлэн болсон шөлөө таваглаад хэрчиж бэлтгэсэн яншуй, үрсэн пармежан бяслагаар чимэглээд сервислэнэ.
Зүүлт:

* Энэхүү илчилэг шөл нь өвлийн ульралд тохиромжтой бөгөөд дээрх ногоонуудаас гадна төмс, манжин, улаан лоолийн нухаш, эрдэнэшиш зэрэг орцыг нэмж хэрэглэх нь бий.

No comments: