Minestrone (from Len Deighton's Cookstrip Cook Book)
Орц:
* 250 гр цагаан буурцаг (white beans)
* 1 амны халбага хэрчсэн яншуй
* 2 ш том сонгино
* 1 стакан хэрчсэн байцаа
* 1/2 стакан шинэ ургацын вандуй
* 1/2 стакан хэрчсэн celery
* ганга
* давс
* перц
* basil
* 2 хумс сармис
* 5 амны халбага оливийн тос
* багахан жижигхэн гоймон (ямар ч хэлбэртэй байж болно)
* 750 гр улаан лооль
* 1 стакан вандуй (peas)
* чимх сахар
* 6.5 стакан ногоо, тахиа эсвэл үхрийн тунгалаг шөл
* пармежан бяслаг (сервислэхэд)
Бэлтгэх нь:
- Цагаан буурцагаа бүлээн усанд хийж дэвтээн хонуулна. Маргааш нь хонуулсан усандаа болж зөөлөртөл нь буцалгана.
- Бүх ногоогоо арилгаад угаагаад ижил хэмжээтэй (жижигхэн) хэрчиж бэлтгэнэ.
- Чидун жимсний тосоо халаагаад сонгино, сармис, яншуй, байцаа, шинэ ургацын вандуй, ганга, basil-ээ холиод давс перцээр амтлан 5 орчим минут хуурна.
- Вандуй, улаан лооль, сахар, шөлөө нэмээд 45 орчим минут зөөлөн гал дээр буцалгана.
- Чанаж болгосон буурцагаа бага зэрэг гоймонгийн хамтаар хийгээд гоймонгоо болтол ойролцоогоор 15 минут зөөлөн гал дээр буцалгана.
- Бэлэн болсон шөлөө таваглаад хэрчиж бэлтгэсэн яншуй, үрсэн пармежан бяслагаар чимэглээд сервислэнэ.
* Энэхүү илчилэг шөл нь өвлийн ульралд тохиромжтой бөгөөд дээрх ногоонуудаас гадна төмс, манжин, улаан лоолийн нухаш, эрдэнэшиш зэрэг орцыг нэмж хэрэглэх нь бий.
No comments:
Post a Comment