Sunday 19 April 2009

Хялбар Печень


Oрц:


* 100 гр масло
* 1 стакан гурил
* 1/2 стакан сахар
* 1 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1 амны халбага ванилинтай сахар
* 1 амны халбага сахарны сироп (хүсвэл)


Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 175 градуст халааж бэлтгэнэ.
  2. Гурил, сахар болон хөөлгөгчөө хольж хутгана.
  3. Mаслоo хайлуулаад гурилны холимог дээрээ нэмж зуурна.
  4. Хавтгай зуухныхаа тавиур дээр гурил зуурмагаа хийж сайн дарж наалдуулаад халааж бэлтгэсэн зуухандаа хийж 10-12 мин жигнэнэ.

7 comments:

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

таны амны халбага гэдэг чинь teaspoon юм уу, tablespoon юм уу? Би teaspoon-г амттаны халбага, tablespoon-г амны халбага, бүр жижигийг нь цайны халбага гэж орчуулаад байдаг зөв биз дээ :)

Номинговь said...

bi teaspoon-g amnii halbaga, tablespoon-g hoolnii halbaga gej orchuulsan shd. end hemjuur ni dl -r hemjigddeg bolhoor bi bas heden gr esvel heden stakan boldogiig ni sain medehgui bna gsn :)) ooriinhoo hiisen argaar l orchuulchihsan ;)
ene picheniig turshaad uzeerei. amarhan yum blee.

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Хоёулаа орчуулгаа тааруулахгүй бол хүмүүсийн толгой эргүүлэх магадлалтай юм байна шүү... Өнөө маргаашдгүй туршия байз ойрд зуухаа ажиллуулсангүй :)

Номинговь said...

hehe you are right. bi yamar mergejilten bish gehdee har orchuulgaar l shuud teaspoon = amnii halbaga gesen :)) hoolnii halbaga l bish bailgui geed. harin amnii halbaga gej yugaa yariad bgaam bol gej zondoo bodson.

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Хэ хэ би ч гэсэн тань шиг л сонирхогч шүүдээ:) Би хэмжүүрийг нь адилхан болгочихлоо шүү. Би нээрээ туршиж үзсэн ёстой гоё амархан юм билээ. Нэг хэсэгтээ энэ печень-г өнжөөд нэг хийх байхаа :)

Номинговь said...

tiim bgaaz de. mongold ch gesen hiij bolhoor ortstoi, hamgiin sain tal ni mash amarhan. erdoo l holiod hutgaad zuuhandaa hiigeed boloo.

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

@Номинговь кк холиод хутгаад зууханд хийгээд байхаараа яахав дээ...