Wednesday 12 November 2008

Холион бантан (хутгаж шарсан өндөг)




Бяслагтай


Орц:

* 3 ш өндөг
* давс
* 1 амттаны халбага крем
* 1 амтаны халбага жижиг дөрвөлжилөн хэрчсэн бяслаг
* хар перц
* 1 амны халбага яншуй
* бага зэрэг тос

Бэлтгэх нь:
  1. Өндгөө хагалаад нэг аяганд хийж хутгаж нийцүүлнэ.
  2. Халаасан хайруулын тавгандаа хутгаж болгоно. Бяслагаа нэмнэ.
  3. Таваглаад давс, перцээр амтлаад хэрчсэн яншуй цацаж сервислэнэ.

Хатаасан улаан лоольтой


Орц:

* 2 ш өндөг
* хэдэн ширхэг хатаасан улаан лооль (sundried tomatoes)
* шинэхэн basil, урсан (ногоон навчийг гараараа уран хэрэглэнэ)
* English muffins (зүгээр талх орлуулан хэрэглэж болно)

Бэлтгэх нь:
  1. Өндгөө нэг аяганд хийж холиод тайруулын тавгандаа хийж хутгана.
  2. Хэрчсэн улаан лооль, basil-аа нэмнэ.
  3. Голоор нь хуваасан English muffin дээрээ таиад таваглаж сервислэнэ

Богино долгионы зууханд бэлтгэсэн



Орц:

* 2 ш өндөг
* 2 амны халбага сүү
* 1 амттаны халбага масло
* давс

Бэлтгэх нь:
  1. Өндгөө хагалаад нэг аяганд хийж холино. Сүүгээ нэмнэ. Цул өндөгний цагаан харагахгуй болт6ол нь сайтар нийцүүлж хутгана. Масло нэмнэ.
  2. Аягаа зуухандаа хийгээд зуухаа хамгийн хүчтэй дээр тохируулаад 1 минут жигнэнэ. 30 секундын дараа зуухаа онгойлгоод болж буй өндгөө дахиж сайтар хутгана. Таглаад дахиж 30 секунд нийт 1 минут жигнэнэ.
  3. 1 минутын эцэст өндөг маань бүрн болоодгуй бол гялгар уутаар амыг нь таглаад 1 минут байлгана. Бээн болсон өндгөө хүсвэл аяганаа нь хүсвэл таваглаад ганц навчаар чимээд сервислэнэ.
Сонгинотой


Орц:

* 2 ш өндөг
* 2 амны халбага сүү
* давс
* сонгино
* хар перц
* бага зэрэг тос
* 1 амны халбага яншуй

Бэлтгэх нь:
  1. Сонгиноо арилгаад жижиглэн хэрчинэ.
  2. Өндөг сүүгээ холиж нийцүүлнэ.
  3. Хайруулын тавганд бага зэрэг тос нэмээд сонгиноо нэмнэ. Дээрээс нь давс цацаж тунгалаг болтол нь зөөлөн гал дээр хуурна.
  4. Өндгөө нэмээд сайтар хутгана. Давс, перцээр амтлана.
  5. Бэлэн болсон өндгөө яншуйгаар чимээд сервислэнэ.

Зүүлт

* Өндгөө хутгаж бэлтгэхдээ хиам, чинжүү гээд хүссэн орцоо хэрэглэж болно.
* Хажууд нь талхтай эсвэл хэрчсэн хиам, өргөст хэмх улаан лоольтой эсвэл бүр дангаар нь сервислэнэ.

2 comments:

Номинговь said...

haha holion bantan bh da yahuu dee :)) bi hezee hamgiin suuld ondog idsenee martjee. turked bhad baingiin hereglee bsan, end ireed tegj hereglehee bolison. ondog avbal cake ene terd heregleh gej l...

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Хэ хэ холион бантан л байгаа биз дээ, тэгээд өглөөний цайндаа юу идэх вэ? (Бид 2 ч нэг их өндөг иддэггүй л дээ, долоо хоногт 1-2 удаа л иддэг байх)