Oрц:
Гуриланд:
* 2 стакан гурил (250 гр)
* 3 ш өндөгний шар
* 1 амттаны халбага давс (5 гр)
* 100 гр масло, эсвэл маргаин (өрөөний темпратурт, жижиглэн хэрчсэн)
* 1/2 стакан ус (125 мл)
Шанзанд:
* 1/2 стакан масло
* 3 хумс сармис, хэрчсэн
* 1 ш жижиг сонгино, жижиглэн хэрчсэн
* 285 гр (10 ounce) хөлдөөсөн spinach, хэрчиж,
* 130 гр-аар лаазалсан (4.5 ounce) мөөр, шүүсийг нь асгаад зайлж бэлтгэсэн
* 170 гр фета бяслаг ((6 ounce) herb and garlic feta, crumbled)
* 225 гр үрсэн чеддар бяслаг (8 ounce) Cheddar cheese
* Давс, хар перц
* 4 ш өндөг
* 1 стакан сүү
Бэлтгэх нь:
- Зуухаа 190 градуст халаана.
- Гурилныхаа бүх орцьг холиод зуурч хэсэг амараагаад илдэж тослож блтгэсэн тартны хэвэнд байрлуулна.
- Дунд зэргийн саванд масло хайлуулна. Сармис, сонгиноо нэмээд зөөлөн гал дээр бага зэрэг борлотол ойролцоогоор 7 минут хуурна. Мөөг, spinach,аа нэмээд хэсэг хуураад фета болон тал стакан чеддар бяслагаа нэмнэ. Давс перцээр амтлана. Хэвэнд байрлуулсан гуриландаа халбагадан хийнэ.
- Өөр нэгэн саванд өндөг, сүүгээ холино. Давс перцээр амтлана. Хэв рүүгээ юүлнэ.
- Халааж бэлтгэсэн зууханд хийн 15 минут жигнээд гаргаж ирэн үлдсэн чеддар бяслагаа цацаад буцаан зуухандаа хийж дахин 35-40 минут жигнэнэ. Бэлэн болсон кишээ хэрчиж сервислэхээсээ өмнө 10 минут амраана.
3 comments:
Зараа мөөгнөөс гарчихжээ дээ, янз нь. Зараад гэж жороо хаяглаагүй байх чинь. Хи хи.
Манайхны хийдэг гурилтай шөлийг Туркчүүд хийдэг үү? Хийдэг бол ямар жортой байх юм?
neeree yahoo id ee nad ruu commenteer yavuulaach pls..nad shine mailand id xiij bgaa..tseejeer meddegguiee zarimiig ni
Миний мэдхийн Туркууд гурилтай шөл хийдгүй. Ер нь манай шөлтэй хоолыг (будаатай шал, гурилтай шал гээд.) их сонин хүлээж авдаг. Тэдний хэлдэгээр тэдний хоолны шөл (зутан, тунгалаг гээд) нь тусдаа хоол нь (ихэнхдээ будаан хачиртай, хааяадаа гоймон хачиртай) тусдаа байдаг. :р Манай шөлтөй хоолыг шөл, хоол нь нийлээстэй юм байна гээд байдгийн.
ID-гаа үлдээсэн шүү :)
Post a Comment