Friday 14 November 2008

Болонез соустай гоймон (Зараагийн хүсэлтээр)


Oрц:

* 2 амны халбага чидун жимсний тос
* 2 амны халбага давсгүй масло
* 1 ш жижиг бөөрөнхий сонгино
* 1 лууван, савхлан хэрчсэн
* 1 ш celery савхлан хэрчсэн
* 225 гр үхрийн татсан мах
* 225 гр гахайн татсан мах
* 1 стакан сүү
* шинэхэн үрсэн nutmeg
* 1 стакан хуурай цагаан дарс
* 700-850 гр-аар (28-32 oz) бүтнээр нь лаазалсан улаан лооль (can whole tomatoes)
* 500 гр гоймон (penne, rigatoni, fusilli, эсвэл orecchiette)

Бэлтгэх нь:
  1. Томхон саванд тос, маслоо хийгээд халаана. Мало хөөсөрч эхлэхээр сонгино, лууван, celery-гаа нэмээд 2 минут хуурна.
  2. Махаа нэмээд 2 минутын турш сайтар хутгана. Давс, перцээр амтлана.
  3. Сүүгээ нэмээд nutmeg-р амтлана. Сүүг ууршитал ойролцогор 10 минут хутгаж буцалгана.
  4. Блендэрт лаазалсан улаан лоолио шүүсний хамтаар нэмээд нухаад махан дээрээ нэмнэ. Галаа зөөллөөд, таглалгүйгээр цаг орчим зөөлөн гал дээр буцалгана. Ингэж бэлтгэсэн соусыг хөргөөд таглаад хөргөгчинд 2 хоног, хөлдөөгчинд 1 сар хадгалж болно.
  5. Гоймонгоо зааврын дагуу чанаад шүүж бэлэн болсон соуснаасаа хүссэн хэмжээгээрээ холин сервислэнэ.
Эх сурвалж www.epicurious.com

3 comments:

A.Амарсайхан said...

Цуйванг Монгол гоймон нэрээр хоолны номд оруулдаг болов уу?

3apaa said...

Ниам ниам ниам... Ёстой гоё. Сая гоймон чанаж маслотой холиол энэ гоё зургийг чинь харж байгаал идчлээ :D

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Цуйванг сайн мэдэхгүй ээ.. Дээр нэг Герман ном эргүүлж суутал монгол шөл гээд жор байсан даанч Герман хэл мэддэггүй болохоор ойлгоогүй, нэрнээс цаашгүй хэ хэ

Зараа: Хэ хэ, жинхэнээсээ бодоод идэхээр яг л амтагддаг юм билээ. Би багадаа аймар шийгуа идмээр санагдаад нэг лууван арилгаж аваад л шийгуа гэж бодоод идсэн чинь нээрээ шийгуа амтагдаад л нэг л сайхан байж билээ :)