Орц: 24 ш жигнэмэгт
* 1/2 стакан масло, 110 гр
* 1 стакан гурил
* 1/2 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* чимх давс
* 3 ш том, өндөг
* 3/4 стакан нунтаг сахар
* 2 амттаны халбага ваниллины охь
* 1 амны халбага жүржийн шүүс, шинэхэн шахсан
* 1 амны халбага үрсэн жүржний хальс (zest)
* хар шоколад
Бэлтгэх нь:
- Масло хайлуулаад өрөөний темпратурт иртэл нь хөргөнө.
- Гурил, хөөлгөгч нунтаг, давсаа холино.
- Сахар, өндгөө 3 дахин их болтол нь хутгана. Холигчныхоо хурдыг саагаад ваниллины охь, жүржийн шүүс, жүржийн халисаа нэмнэ.
- Гурилаа 3 удаад нэмж, нэмэх бүрдээ нийцтэл нь хутгана.
- Эцэст нь масло нэмнэ. Нийцүүлээд хөргөгчинд хийж 30 минут амраана.
- Зуухаа 190 градуст халаана.
- Зуурмагаа гаргаж ирээд тослоод, гурилдаж бэлтгэсэн хэвэндээ 1-2 амны халбага зуурмаг нэмнэ. Болтол нь, 12-15 минут, жигнэнэ.
- Шоколадаа ууранд жигнэж хайлуулна.
- Жигнэмэгүүдээ хэвнээс нь гаргаад хэрээсэн төмөр дээр тавиж хөргөөд хайлуулсан шоколаданд дүрээд тостой цаас дэвссэн тавцан дээр тавиж хөргөнө.
No comments:
Post a Comment