Tuesday 4 November 2008

Madleine жигнэмэг



Орц: 24 ш жигнэмэгт

* 1/2 стакан масло, 110 гр
* 1 стакан гурил
* 1/2 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* чимх давс
* 3 ш том, өндөг
* 3/4 стакан нунтаг сахар
* 2 амттаны халбага ваниллины охь
* 1 амны халбага жүржийн шүүс, шинэхэн шахсан
* 1 амны халбага үрсэн жүржний хальс (zest)
* хар шоколад

Бэлтгэх нь:
  1. Масло хайлуулаад өрөөний темпратурт иртэл нь хөргөнө.
  2. Гурил, хөөлгөгч нунтаг, давсаа холино.
  3. Сахар, өндгөө 3 дахин их болтол нь хутгана. Холигчныхоо хурдыг саагаад ваниллины охь, жүржийн шүүс, жүржийн халисаа нэмнэ.
  4. Гурилаа 3 удаад нэмж, нэмэх бүрдээ нийцтэл нь хутгана.
  5. Эцэст нь масло нэмнэ. Нийцүүлээд хөргөгчинд хийж 30 минут амраана.
  6. Зуухаа 190 градуст халаана.
  7. Зуурмагаа гаргаж ирээд тослоод, гурилдаж бэлтгэсэн хэвэндээ 1-2 амны халбага зуурмаг нэмнэ. Болтол нь, 12-15 минут, жигнэнэ.
  8. Шоколадаа ууранд жигнэж хайлуулна.
  9. Жигнэмэгүүдээ хэвнээс нь гаргаад хэрээсэн төмөр дээр тавиж хөргөөд хайлуулсан шоколаданд дүрээд тостой цаас дэвссэн тавцан дээр тавиж хөргөнө.

No comments: