Орц:
* 5 ш том лийк
* 2 амны халбага утсан гахайн махны тос (bacon)
* 1 амны халбага балзамик цуу
Бэлтгэх нь:
- Лийкний үндэс, ишийг (гүн ногоон хэсэг) хэрчиж хаяна. Уртааш нь голоор нь хэрчиж бэлтгэнэ.
- Ахиухан ус хийсэн саванд хийн сайтар угааж давхрага бүрийн завсараар агуулагдах шорооноос салгана.
- Сэгсэрч хатаагаад урд эсвэл хойд хэсэгт нь гал түлж бэлтгэсэн ил гал дээр өрөөд багсны тусламжтайгаар гахайн махны тосоор тослоно. Таглаад хэрээсэн төмрийн мөр гартал 3-6 минут жигнэнэ.
- Гал түлээгүй хэсэгтээ мөнгөн цаас дэвсээд лийкээ өрж 1 амны халбага балзамик цуугаараа амтлана. Хоёр хоёроор нь давхарлан, буцааж эвлүүлж (бүтэн болгож буй мэт) тавиад, мөнгөн цаасаа нугалан, ороогоод шууд биш галд (indirect heat) зөөлөртөл нь, 10-12 минут, жигнэнэ.
- Бэлэн болсон лийкээ хүсвэл тэр чигээр нь, хүсвэл ямааны бяслаг, шарсан гахайн махаар чимээд сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment