Friday 21 November 2008

Көфтэ-Котлет




Орц:

* 400 гр машиндсан мах
* 4 амны халбага хатааж нунтагласан талх (сухарь)
* тал сонгино, жижиглэн хэрчсэн
* 1 ш өндөг
* давс
* хар перц

Бэлтгэх нь:
  1. Махаа, талхны хатаамж, сонгинотойгоо холиж сайтар базна. Өндгөө нэмээд, давс перцээр амтлан нийцтэл хутгана.
  2. Алгаа хүйтэн усаар норгоод базаж бэлтгэсэн махнаасаа хушига дайтайг тасдаж аваад бөөрөнхийлөөд алгаараа зөөлөн дарж хавтгайлна.
  3. Бага зэрэг тос хийж халаасан хайруулын тавганд (тосгүй халаасан хайруулын тавганд шарж болно) хийн 2 талыг нь шаргалттал шарна. Тавагаглаад будаа эсвэл салатаар хачирлан сервислэнэ.
Зүүлт

* Ингэж бэлтгэсэн махаар бөөрөнхий мах хийж болно.
* Ил гал дээр шаравал илүү амттай болдог. Ил гал дээр шарах бол хажууд нь улаан лооль, чинжүү, хаш тавиж шараад хачир болгож сервислээрэй.

No comments: