Орц:
* 400 гр Spinach
* давс, хар перц
* 3 хумс сармис
* 225 гр гурил
* 3 амны халбага овьёос
* 10 гр хөөлгөгч нунтаг
* 200 мл аяран (ayran)
* 50 мл ургамалын тос
* 50 гр пармежан
Бэлтгэх нь:
- Spinach-аа угаагаад ишийг нь хэрчиж хаяна. Халаазан хайруулын тавган хийгээд давс, перц сармисаар амтлана.
- Хуурай орцуудаа холино. Үүнд овьёос, гурил, хөөлгөгч нунтаг орно.
- Өндөг, ayran-аа (тэнцүү хэмжээний тараг ус холиод бага зэрэг давсаар амталсан) хөөсөртөл нь холигчоор холино. Тосоо нэмнэ.
- Хуурай, шингэн 2 орцоо холиод зуурмаг бэлтгэнэ. Эцэст нь пармежан бяслагаа spinach-ийн хамтаар нэмнэ.
- Нийцтэл хутгаад тослож бэлтгэсэн хэвэнд хуваан хийнэ.
- 180 градуст халаасан зууханд хийж болтол нь ойролцоогоор 25-30 минут жигнэнэ.
No comments:
Post a Comment