Орц:
* 350 гр иш, үндсийг нь авч угааж цэвэрлээд 1 см орчим өргөнтэй цагираг болгон хэрчсэн лийк,
* 2 стакан гурил
* 2 амттаны халбага давс
* 1.5 стакан сүү
* 1 ш өндөг
* тос
Бэлтгэх нь:
- Гурил давсаа холиод 2 том таванд хуваан байрлуулна.
- Сүү, өндгөө томхон амсартай саванд холиод 2 таваг гурилныхаа голд байрлуулна. 3. 3. 2 бээлийг 1, 2 хэмээн дугаарлаж бэлтгэнэ.
- Тосоо халааж бэлтгэнэ.
- Угааж цэвэрлээд, хатаасан лийкээ цагираг цагираг болгон салгаад, эхлээд гуриланд дүрээд дараа нь шингэн тэгээд гурил гэсэн дарааллаар үелэн бүрээд халаасан тосондоо хийн шаргалттал нь шарна. Хуурай хэсэгт ажиллахдаа 1 номерийн бээлийтэй гараараа, нойтонтой ажиллахдаа 2 номерийн бээлийтэй гараараа ашиглана гэх мэт хоёр гартаа ажлын хувиарлалт хийвэл амар байдаг.
No comments:
Post a Comment