Wednesday, 12 November 2008

Талхтай шарсан өндөг





Орц:

* 1 ш талх
* 1 ш өндөг
* тос
* 1 зүсэм Бяслаг
* яншуй
* давс

Бэлтгэх нь:
  1. Зузаахан хэрчсэн талхныхаа голд өндөг хийх нүх (заавал дөрвөлжин байх албагүй. Элдэв хэлбэр дүрстэй жигнэмэгний хэв ашиглан нүх гаргаж болно.) гаргаж зүснэ. Нэвт зүсэхгүй шүү. Зүссэн хэсгээ доош нь дараад дээр нь нэг зүсэм бяслаг тавина.
  2. Тослож бэлтгэсэн тавцан дээр талхнуудаа тавина. 170 градуст өндөгний цагааныг биежтэй 5-10 минут байлгана.
  3. Эсвэл хайруулын тавганд бага зэрэг тос нэмээд халаана. Талхаа тавиад нүх рүү нь өндгөө хагалан хийнэ. Давсаар амтлана. Өндөгний цагааныг биежтэй байлгаад гаргаж ирэн яншуйгаар амтлаад сервислэнэ.

No comments: