Wednesday, 12 November 2008

Өндгөн капкэк


Орц:

* 1/4 стакан (50 мл) хөлдөөсөн эрдэнэшиш
* 3 ш өндөг
* 1/3 стакан (75 мл) үрсэн пармежан бяслаг (Parmesan cheese)
* 1/4 стакан (50 мл) сүү
* 1/4 стакан (50 мл) хэрчсэн хиам
* 1 амны халбага (15 мл) жижиглэн хэрчсэн ногоон сонгино
* улаан чинжүү

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 180 грауст халаана. 12 ш жижиг капкэкний хэвийг тослож бэлтгэнэ.
  2. Эрдэнэшишээ салфеткан дээр асгаад арчиж хуурайлна. Өндөг, сүү, бяслагаа нэг аяган хийж сайтар хутгана. Өндөгний бэлдмэлээ тослосон хэвэндээ тэнцүү хуваан хийнэ. Дээрээс нь хуурайлсан эрдэнэшиш, хэрчсэн хиамаа хуваан байрлуулна. Ногоон сонгиноо цацна. Бага зэрэг улаан перцэр амтлана.
  3. Халаасан зуухандаа 13 минут жигнэнэ. Гаргаад 5 минут хэвэнд нь амараагаад ирмэгээр нь хутга гүйлгээд гагана. Агар оруулдаггүй саванд хийн 2 өдөр хөргөгчинд хадгалж болно.

2 comments:

Номинговь said...

yamar hoorhon haragdaj bnaa, mmmmmm shuls goojchihloo

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Хийгээд идээч хөө амархан байгаа биз дээ :)