Oрц:
* 1/4 стакан цуу
* 3 амны халбага хуурай цаган дарс эсвэл будааны дарс
* 2 амны халбага газрын самарны тос
* 2 хумс сармис, нухсан
* 1 ш лууван, кублэн хэрчсэн
* 1 ш ногоон чинжүү, жижиглэн хэрчсэн
* 1/2 стакан вандуй
* 4 стакан жигнэсэн будаа
Бэлтгэх нь:
- Дарсаа, цуутайгаа холиж бэлтгэнэ.
- Томхон хайруулын тавганд тосоо халаана. Сармисаа нэмээд 1 минут хэртэй хутгана. Лууван, чинжүү, вандуйгаа нэмнэ. 2 минут хэртэй хуураад будаагаа нэмнэ.
- Цуу, дарсны бэлдмэлээ нэмээд нийцтэл нь хутгаад будаагаа халахаар таваглаад сервислэнэ.
* Өөр төрлийн ногоонууд (эрдэнэшиш, жижиглэн хэрчсэн төмс..) ашиглаж болно.
* Энэхүү будааг өндөгтэй бэлдтгэх нь бий. Өндөгтөй бэлтгэх бол өөр нэгэн хайруулын тавганд бага зэрэг тос хийгээд сайтар хутгаад будаан дээрээ нэмнэ.
2 comments:
Anhzaya chi YOSTOI goy 2 shirheg blogtoi yum bna. hoyulangaar ni orj sonirhloo. chi stanbuld heden jil bolj bga we. yamar chigleler surdag we. Shine tanil Zorigt8
Өө tnx Стамбулд одоо 5 жил болчих шив дээ. Хурдан ч юм даа. Сэтгүүлчээр сураад төгссөн. Одоо магистар хийх гээд л үзэж тарж байна даа кк
Post a Comment