Thursday, 13 November 2008

Даршилсан хулуу



Орц:

* 450 гр хулуу (zucchini)
* 1 ш жижиг бөөрөнхий сонгино
* 2 амны халбага давс (kosher salt)
* 2 стакан алимны хүчил
* 1 стакан сахар
* 1 1/2 амттаны халбага хуурай гич (dry mustard)
* 1 1/2 амттаны халбага бяцалсан шар эсвэл бор гичний (mustard seed)
* 1 амттаны халбага нунтаг turmeric

Бэлтгэх нь:
  1. Хулуугаа угаагаад 2 талыг нь авна. Хэрчигчтэй бол хэрчигчээ ашиглан жигд нимгэнтэй хэрчинэ.
  2. Сонгиноо арилгаад мөн адил нимгэн нимгэн хэрчинэ.
  3. Хэрчиж бэлтгсэн хулуу, сонгиноо холиод дээр нь хэдэн ширхэг мөс байрлуулна. Давстай усаа нэмээд 1 цаг орчим байлгана.
  4. Сахар, turmeric, хүчил, гич боло гичний үрээ холиод 3 минут орчим зөөлөн гал дээр буцалгана. Сахар уусахаар гал дээрээс аваад хөргөнө.
  5. Хулуу сонгиноо шүүгээд угааж ариутгасан шилэнд байрлуулна. Хөргөж бэлтгэсэн уусмалаа хийгээд таглан хамгийн багадаа 1 хоног хөргөгчинд байлгана.

2 comments:

3apaa said...

Гоё болонез, карбонара хийх аргыг бичээч хө.

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

За тэгнээ