Thursday, 27 November 2008

Сонгино, сармисны шөл


Орц:

* 1 амны халбага давсгүй масло
* 1 амны халбага чидун жимсний тос
* 450 гр сонгино, жижиглэн хэрчсэн
* 3 ш яншуй, 1 мөчир ганга (thyme), 1 ш лаврын навчыг лийкний навчинд (ногоон хэсэгт) ороогоод задруулахгүйн тулд утсаар уяна.
* 28 ш дунд зэргийн хэмжээтэй сармисны хумс, арилгасан
* 4 стакан тахианы тунгалаг шөл (1 стаканыг шингэлэхэд хэрэглэнэ)
* 1 стакан крем (whipping cream)
* улаан перц (cayenne pepper), хүсвэл
* давс
* хар перц

Бэлтгэх нь:
  1. Масло, чидун жимсний тосоо дунд зэргийн саванд хийн дунд зэргийн гал дээр тавиж халаана.
  2. Сонгино, сармисаа нэмээд сонгиныг зөөрч шаргалттал хуурна.
  3. 3 стакан тахианы тунгалаг шөлөө амтлагчуудын баглааны хамтаар нэмнэ. Галаа нэмж буцалгаад галаа зөөллөн 15 минут буцалгана. Амтлагчны багцыг шүүн авна.
  4. Шөлөө блендэрдээд буцаан шөлний савандаа хийн галаа асаагаад креээ нэмнэ.
  5. Хутгаж нийцүүлээд, шөлөө халаагаад хүсвэл шингэлээд хэрэгтэй гэж үзвэл давс, улаан, хар перцээр амтлаад аегалаад халуунаар нь сервислэнэ.

1 comment:

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Зараа ахын туридсан Япон сонгино сармисны шөлийг хайгаад олсонгүй, энэ Франц сонгино сармисны шөл.