Friday, 14 November 2008

Kарбонара соустай гоймон (Зараагийн хүсэлтээр)

Итали маягаар бэлтгэсэн карбонара соустай гоймон



Орц:

* 4 ш өндөг
* 1/4 стакан масло
* 1/4 стакан крем
* 1 уут fettuccine эсвэл савхан (spaghetti) гоймон
* 100 гр хиам (pepperoni), эсвэл 250 гр bacon, савхан хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэнэ.
* 1 стакан үрсэн пармежан бяслаг (Parmesan cheese)
* 1/4 стакан яншуй
* перц
* Bacon хэрэглэх бол 1 ш жижиг сонгино (хүсвэл)

Бэлтгэх нь:
  1. Өндөг, кремээ (өрөөний темпратурт) холиод сайтар нийцүүлнэ.
  2. Гоймонгоо зааврын дагуу давстай усанд чанаж бэлтгэнэ.
  3. Чанаж бэлтгэсэн гоймонгоо шүүгээд 120 градуст халаасан халуунд тэсвэртэй (ovenproof dish) саванд хийнэ.
  4. Масло хайлуулаад хиамаа нэмж хуурна. Гоймон дээрээ нэмэээд хутгана. Өндөгний бэлдмэлээ нэмнэ. Сайтар хутгаж нийцүүлээд пармежанаа нэмээд мөн хутгаад яншуйгаар амтлаад сервислэнэ.
Эх сурвалж Cooks.com

Зүүлт

* Энэхүү соусны өндөг гоймонгийн халуунд болдог аж.
* Жинхэнэ Итали хувилбарт нь крем хэрэглэдэггүй бөгөөд дээрх жор Америк, Франц, Англи хувилбар нь юм. Америкчууд соусандаа мөөг нэмэх нь бий. Италиуд соусаа суурь орц болох өндөг, хар перцнээс гадна Guanciale төрлийн хиам, Pecorino эсвэл Parmigiano-reggiano төрлийн бяслагийг холиж эсвэл дангаар нь нэмж бэлтгэдэг байна.

2 comments:

3apaa said...

Миний хамгийн дуртай шпагетти байгаамдаа... Баярлалаа хорхой хүргэгч минь :D

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Хэ хэ, зүгээрээ