Saturday, 3 January 2009

Усан үзэмний чанамал


Орц:

* 1 кг үргүй, том ширхэгтэй усан үзэм
* хагас кг сахар
* тал стакан ус
* 1 амны халбага лимоны шүүс
* 1 амттаны халбага ваниллины охь

Бэлтгэх нь:
  1. Усан үзэмээ угаагаад ширхэгүүдийг ишнээс нь салгаж бэлтгэнэ.
  2. Саванд усаа сахарны хамтаар хийгээд халааж сахарыг хайлуулна. Угааж бэлтгэсэн үзмээ нэмнэ. Буцалж эхлэнгүүт галаа багасган дунд зэрэг дээр тохируулаад өтгөртөл нь 45 минут буцалгана.
  3. Өтгөрч бэлэн болсон чанамал дээрээ лимоны шүүс, ваниллины охио нэмж нийцүүлээд ариутгаад хуурайлж бэлтгэсэн шилэн саванд хийн хөргөгчинд хадгална.
Зүүлт

* Энэхүү чанамалыг жижиг тавганд хийн нэг аяга усны хамтаар амттан маягаар сервислэдэг гэнэ.
* Үргүй л бол улаан, ногоон гээд хүссэн өнгийн усан үзэмээрээ хийж болно.
* Зураг эндээс

No comments: