Орц:
* 500 гр мөөг
* 1 ш лимоны шүүс
* 50 г хатаасан талхны нунтаг
* 1/2 амттаны халбага давс
* 1/2 амттаны халбага хар перц
* 1 атга жижиглэн хэрчсэн яншуй
* оливийн тос
Бэлтгэх нь:
- Мөөгөө лимонтой усанд хамгийн багадаа 20 минут байлгана.
- Давс, талхны үйрмэг, хар перц, яншуйгаа холино. Зуухаа ил гал (broil) дээр нь тохируулна.
- Дэвтээсэн мөөгөө арчиж хатаагаад хэмжээг нь харж байгаад шорлоно. Багсны тусламжтайгаар бага зэрэг оливийн тос түрхэж бэлтгэнэ. Томхон тавган дээр тарааж асгасан талхны үйрмэгний бэлдмэлдээ өндрүүлнэ.
- Шорнуудаа тослож бэлтгэсэн хэрээсэн төмөр дээр өрөөд 5-7 минут шарна. Эргүүлээд нөгөө талыг борлож болтол дахин хэдэн минут шараад гаргаад халуунаар нь сервислэнэ.
* Шарах үедээ хэрээсэн төмөрнийхөө доор өөр нэг тавцан тавиарай. Ингэснээр хоолны дараах цэвэрлэгээний ажил хөнгөрнө.
Эх сурвалж
2 comments:
Намь намь :)
нээрээ амттай харагдаж байгааз, мөөг чамайг даа л гэчихсэн байгаа, цаг нь болоод нөхөл нь бүрдэхээр туршинаа.
Post a Comment