Орц:
* 1 ш нимгэлэн илдсэн гурил (phyllo dough)
* 1 ш өндөг
* 1/4 стакан сүү
* 2 амны халбага оливийн тос
* 2 ш төмс
* 2 амны халбага жижиглэн хэрчсэн сонгино
* 2 амны халбага жижиглэн хэрчсэн яншуй
* давс
* 1 амны халбага масло
Бэлтгэх нь:
- Төмсөө арилгаад нимгэлэн хэрчээд давстай усанд болтол нь чанана. Шүүгээд нухна. 1 амны халбага масло нэмнэ.
- Сонгиноо багахан тосонд хуурна. Төмсөн дээрээ жижиглэн хэрчсэн яншуйн хамтаар нэмнэ. Бага зэрэг давсаар амтлана.
- Нимгэн илдсэн гурилаа хэвэн дээрээ голлуулан байрлуулана.
- Өндөг, сүү, чиун жимсний тосоо холин сайтар хутгана. Дэлгэж хэвэнд байрлуулсан гурилан дээрээ талыг нь асгана.
- Нухаж бэлтгэсэн төмсөө тараан тавина. Хажуугаад нь унжих гурилаа эргүүлэн төмсөн дээрээ овоолно. Үлдсэн соусаа асгаад 20 минут амараана.
- 170 градуст халаасан зууханд хийн шаргалттал нь шарна.
No comments:
Post a Comment