Орц:
* 1 3/4 стакан (230 гр) стакан кексний гурил, шигшсэн
* 2 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 1/8 амттаны халбага давс
* 226 гр масло, өрөөний темпратурт
* 1 стакан нунтаг сахар
* 4 ш том өндөг, өрөөний темпратурт
* 2 амттаны халбага ваниллины охь
* 1 ш жүржийн эсвэл нимбэгний үрсэн хальс (хүсвэл)
Бэлтгэх нь:
- Томхон саванд гурил, хөөлгөгч нунтаг, давсаа хоёр удаа шигшиж бэлтгэнэ.
- Маслоо холигчоороо хутгаж зөөлрүүлнэ. Сахараа нэмээд цайрч, хөөсөртөл нь 5 минут орчим хутгана. Өндгөө нэг нэгээр нэмж нэмэх бүрдээ нийцүүлэн хутгана.
- Ваниллины охь хэрэглэх бол жүрж (нимбэг) халисаа нэмнэ. Гурилаа бага багаар нэмээд хутгаж нийцүүлээд тослож бэлтгэсэн хэвэндээ хийн дээд талыг нь тэгшиж бэлтгэнэ.
- 175 градуст халааж бэлтгэсэн зуухандаа хийн болтол нь (50-60 минут) жигнэнэ Бэлэн болсон кексээ хэдэн минут хэвэнд нь амраагаад хэвнээс нь гарган хэрчээд бүлээнээр нь эсвэл өрөөний темпратурт сервислэнэ. Ингэж бэлтгэсэн кексийг хөргөөд уутанд хийж хөлдөөвөл 1 сар, агаар оруулдаггүй саванд 3 хүртэл хоног амт чанараа хадгална.
* Энэхүү кексийг анх хагас кг масло, хагас кг гурил, хагас кг сахар, хагас кг өндгөөр хийдэг байсан учир хагас кг буюу паунд хэмээх нэртэй аж.
* 23 x 13 x 8 см талхны хэв хэрэглэвэл зохимжтой. Өөр хэмжээ хэлбэртэй хэвэнд хийвэл хуурай шүдний чигчилүүр цэвэрхэн гарч иртэл жигнэнэ.
Эх сурвалж
No comments:
Post a Comment