Monday, 12 January 2009

Шанзаар дүүргэсэн чинжүү (Stuffed pepper)


Орц:

* 1 кг чинжүү
* 2 ш сонгино
* 2 амны халбага масло эсвэл ургамалын тос
* 1 стакан будаа
* 2 ш улаан лооль
* 250 гр машиндсан мах
* давс
* 3 амны халбага улаан лоолын паст
* 1 багц яншуй

Бэлтгэх нь:
  1. Чинжүүнүүдээ угаагаад дээд хэсгийг нь зүсч аванд болгоомжтой ухаж үрүүдийг гаргаад дотор гадаргүй угаана.
  2. Жижиглэн хэрчсэн сонгиноо хайлуулсан маслон дээрээ нэмж хуурна. Пастаа нэмнэ. Мах, будаа, жижиглэн хэрчсэн улаан лоолио нэмээд давсаар амтлан хэсэг (5-7 минут) хуурна. Галаа унтраагаад хэрчиж бэлтгэсэн яншуйгаа нэмэн нийцүүлнэ.
  3. Угааж бэлтгэсэн чинжүүгээ бага зэрэг (ойролцоогоор 65-70%) шанз дүүргээд чинжүүнээс зүссэн хэсгээрээ таглаад хэт гүн биш саванд өрнө. Талаас бага зэрэг халуун усаар дүүргээд будааг зөөлөртөл таглан буцалгана.

No comments: