Oрц:
* 125 гр гурил
* хутган үзүүрээр (маш бага) хөөлгөгч нунтаг
* 60 гр сахар
* 7 гр ваниллинтай сахар (1 уут)
* 1 ш өндөг
* 100 гр масло
* 70 гр нунтагласан самар (nuts)
Дээр нь:
* 15 гр ваниллинтай сахар (2 уут)
* 1 амны халбага нунтаг сахар
Бэлтгэх нь:
- Бүх орцоо холиод зуурна. Зуурмагаа гялгар уутанд ороон 1 цаг хөргөгчинд амраана. 2. Амрааж бэлтгэсэн зуурмагаа 2 см зузаантай сувиад хоёр хоёр см зузаантай хэрчинэ.
- Хэрчиж бэлтгэсэн илдэж 5 см орчим урттай болгоод нэг талаас нь хуйлна. 2 захыг дотогш нь зөөлөн эргүүлэн хавирган саран хэлбэрт оруулаад тослож бэлтгэсэн таван дээр тавин 180 градуст халаасан зууханд шаргалтаж болтол нь ойролцоогоор 15 минут жигнэнэ.
- Бэлэн болсон жигнэмэгээ холи бэлтгэсэн ваниллинтай сахар, нунтаг сахартаа өнхрүүлээд (эсвэл жигнэмэгнүүдээ өрж тавиж байгаад дээрээс нь шигшинэ.) хөргөөд сервислэнэ.
* Энэхүү жигнэмэийг зул сарын баяраар Zimtsterne жигнэмэгийн хамтаар бэлтгэдэг байна.
No comments:
Post a Comment