Monday 12 January 2009

Какаон хүрэмтэй жигнэмэг


Oрц:

* 250 гр гурил
* 2 амны халбага whole wheat flour
* 100 гр цардуул
* 100 гр нунтаг сахар
* 1 амттаны халбага хөөлгөгч нунтаг
* 7 гр ваниллинтай сахар
* 70 гр нунтагласан хушига
* 200 гр масло
* 2-3 амны халбага ус

Хүрмэнд:

* 2 амны халбага какао
* 3 амны халбага сахар
* 1/4 стакан крем эсвэл сүү

Бэлтгэх нь:
  1. Нунтагласан хушигаа наалддаггүй хайруулын тавганд хийж тосгүйгээр хэсэг хуурна. Галаа унтраагаад хөргөнө.
  2. Гурил, хөөлгөгч нунтаг, цардуул, нунтаг сахар, ваниллинтай сахараа шигшиж бэлтгэнэ. Хөргөсөн хушигаа нэмнэ. Жижиглэн хэрчсэн маслоо нэмж нийцүүлнэ. 2-3 амны халбага хүйтэн усаа нэмж зөөлөн зуурмаг бэлтгэнэ.
  3. Зуурмагаа 4 хуваагаад тус бүрийг нарийхан болгож сувиад гялгар уутаар ороогоод хөлдөөгчинд хийж хамгийн багадаа 20 минут амараана. Энэ хооронд томхон амсартай хавтгавтардуу тавганд какао, сахараа холино.
  4. Сувиж бэлтгэсэн гурилнууддаа багсны тусламжтайгаад крем түрхээд какаотой савандаа хийж өнхөрүүлнэ. Таглаатай саванд хийн хөргөгчинд 3-4 цаг амраана.
  5. Зуухаа 175 градуст халаагаад жигнэмэгүүдээ хөргөгчнөөс гарган гялгар уут дэвсэж бэлтгэсэн тавцан дээр тавин хагас см зузаантай хэрчиж бэлтгэнэ. Тостой аас дэвсэж бэлтгэсэн тавцан дээр өрөөд 12-15 минут жигнэнэ.
Эх сурвалж

1 comment:

Дашдэмбэрэлийн Aнхзаяа said...

Үнэн сонингоо уншилаа, дэлгэцэн дээр ч гэсэн яг цаасан сонин шиг, их таалагдав..