Орц:
Зуурмагт:
* 200 гр маргарин
* 2 амны халбага ургамалын тос
* 1 стакан тараг
* 4 стакан гурил
* 1 стакан нунтаг сахар
* 7 гр хөөлгөгч нунтаг
Шанзанд:
* 1 стакан сахар
* 5 ш алим, дунд зэргийн хэмжээтэй
* 1/2 стакан хушига
* 1 амттаны халбага синнамон
Бэлтгэх нь:
- Гурил зуурaх томхон савандаа тараг, хайлуулаад хөргөсөн масло, ургамалын тос, нунтаг сахараа нэмээд холино.
- Хөөлгөгч нунтагаа гурилын хамтаар шигшиж нэмнэ. Гурилаа зуурна.
- Зуурмагаа гялгар уутаар ороон хөргөгчинд хийж 30 минут орчим амараана.
- Энэ хооронд арилгаад үрж бэлтгэсэн алимаа, сахар, хушигын хамтаар нэг саванд хийн буцалгана. Алимны шүүс ялгараад ширгэтэл хутгаж буцалгаад синнамоноо нэмж нийцүүлнэ.
- Гурил жижиглэн таслаад алган дээрээ дугуйлан тэнийггээд дотор нь алимны шанзнаасаа халбагадан хийгээд амыг нь наана. Энэ байдлаар бүх зуурмаг, шаанзыг дуусгаад тостой цаас дэвсэж бэлтгэсэн тавцан дээр өрнө.
- 180 градуст халааж бэлтгэсэн зууханд хийж шаргалттал нь жигнэнэ.
- Бэлэн болсон жигнэмэгээ хөргөөд дээр нь нунтаг сахар цацаж сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment