Орц:
* 2 стакан будаа
* 3 стакан буцалсан ус
* 50 мл ургамалын тос
* 3/4 стакан лууван, жижиглэн хэрчсэн
* 1 ш тахианы цээжний цул мах
* 1 дөрвөлжин тахианы бульон
* давс
* 1 ш том сонгино
Бэлтгэх нь:
- Будаагаа усаар норгоод бага зэрэг ус нэмэн 30 минут орчим дэвтээнэ. Дэвтээсэн будаагаа угааж бэлтгэнэ.
- Тахианы махаа байт сайз (bite size) дөрвөлжилөн хэрчинэ. Сонгиноо арилгаад жижиглэн хэрчинэ. Сонгиноо халааж бэлтгэсэн тосондоо хийн хуурна. Луувангаа нэмээд тосыг шаргалттал хуурна. Тахиагаа нэмнэ. Давсаар амтлаад 3-5 минут хуураад дэвтээгээд угааж бэлтгэсэн будаагаа нэмнэ. Будаагаа дээр нь (маханд хүрэлгүйгээр тэрүүхэнд нь) хэсэг хуурна.
- 3 стакан усандаа бульонаа хугалж хийгээд, уусгаад будаан дээрээ нэмнэ. Ширүүн гал дээр 2-3 минут байлгаад галаа багасган усыг нь ширгэтэл 10-15 минут таглаатай чигээр байгана. 10-15 минутын дараа галаа унтраагаад таглаатай чигээр нь дахиж 10-15 минут байлгаад сайтар хутгаад сервислэхэд бэлэн болно.
No comments:
Post a Comment