Friday 30 May 2008

5 цулын шөл

орц:

* Бөөр
* зүрх
* уушиг
* элэг
* гүзээ
* Давс
* лууван
* бөөрөнхий сонгино
* Ногоон сонгино
* Ус
* Амтлагч

Бэлтгэх нь:
  1. Таван цулыг эхлээд хvйтэн усанд дараа нь бvлээн усаар гурваас дєрвєн удаа угааж цэвэрлэнэ.
  2. Цэвэрлэн бэлтгэсэн таван цулаа буцалж байгаа давстай усанд хийж чанана*. Буцалмагц хєєсийг нь хаман авч, жижиглэн хєшиглєсєн шар лууван хийж, зєєлєн галаар чанаж болгоно.
  3. Хоол бэлэн болохоос 5-6 минутын ємнє жижиг хэрчээд тосонд хуурсан сонгино, амтлагч нэмж, хярж хєшиглєсєн ногоон сонгино цацна.
Зүүлт:

* Таван цулыг чанахдаа эхлээд хєшиглєсєн гvзээг хийж 25-30 минут чанана. Дараа нь хєшиглєсєн бєєр, зvрх, уушгийг 10-15 минут, элгийг 5-10 минут чанаж гаргана.

эх сурвалж: ардчилал

No comments: