* Бөөр
* зүрх
* уушиг
* элэг
* гүзээ
* Давс
* лууван
* бөөрөнхий сонгино
* Ногоон сонгино
* Ус
* Амтлагч
Бэлтгэх нь:
- Таван цулыг эхлээд хvйтэн усанд дараа нь бvлээн усаар гурваас дєрвєн удаа угааж цэвэрлэнэ.
- Цэвэрлэн бэлтгэсэн таван цулаа буцалж байгаа давстай усанд хийж чанана*. Буцалмагц хєєсийг нь хаман авч, жижиглэн хєшиглєсєн шар лууван хийж, зєєлєн галаар чанаж болгоно.
- Хоол бэлэн болохоос 5-6 минутын ємнє жижиг хэрчээд тосонд хуурсан сонгино, амтлагч нэмж, хярж хєшиглєсєн ногоон сонгино цацна.
* Таван цулыг чанахдаа эхлээд хєшиглєсєн гvзээг хийж 25-30 минут чанана. Дараа нь хєшиглєсєн бєєр, зvрх, уушгийг 10-15 минут, элгийг 5-10 минут чанаж гаргана.
эх сурвалж: ардчилал
No comments:
Post a Comment