Friday, 30 May 2008

Баклажантай шарсан хонины хавирга


орц:

* 1 ш баклажан/хаш
* 1 ш сонгино
* 3 хумс сармис
* 4 ш амтат чинжvv
* 3 ш улаан лооль
* оливийн тос
* 1 ш лаврын навч
* 12 ш хонины хавирганы толгой

Бэлтгэх нь:
  1. Ногоонуудаа бэлтгэнэ. Баклажаныг дєрвєлжин хэрчээд давс цацна. Сонгиныг нимгэн дугуй, сармисны хоёр хумсыг дугуй хэрчинэ. Амтат чинжvvг дєрвєлжилж хэрчинэ. Улаан лоолийн хальсыг авч vрийг нь хаяад зєєлєн эдийг жижиглэнэ.
  2. Баклажаныг хатаагаад хоёр хоолны халбага ургамлын тосонд хийж шарна. Дараа нь гаргаж цаасан алчуур дээр асган тосыг нь авна.
  3. Сонгино болон сармисыг нэг халбага ургамлын тосонд хийж шарна. Амтат чинжvvг дээрээс нь нэмж хийх ба гурван минутын дараа баклажан улаан лооль, лаврын навчийг нэмж хийгээд дунд зэргийн гал дээр 20 минут жигнэнэ. Давс, перец нэмнэ.
  4. Өөр нэгэн саванд 1 хумс сармис няцалж оливын тосонд хуурна. Махаа нэмэн болтол нь шарна. Давсалж перец тvрхэнэ.
  5. Шарсан хавирган дээрээ болгосон баклажаны бэлдмэлээрээ хачирлаад сервислэхэд бэлэн боллоо.
Эх сурвалж: Арчилал, оллоо.мн-ээс авав.

No comments: