Friday, 23 May 2008

Чатал (Сэрээ)-Çatal


Орц:

* 250 гр зөөлөн масло/ маргарин (1 өдрийн өмнөөс хөргөгчинөөс гарган зөөлрүүлсэн байх хэрэгтэй.)
* тал стакан наран цэцгийн тос
* 1 стакан тараг
* 3 хоолны амны халбага сахар
* 1 өндөгний цагаан
* 1 амттаны халбага давс
* 2 амттаны халбага mahlep (Prunus mahaleb)
* 5 стакан гурил
* 10 гр сода эсвэл

Дээр нь:

* өндөгний шар
* çörekotu (Nigella)

Бэлтгэх нь:
  1. Маргарин/масло жижиг жижиг хэрчин гурил суурах савандаа хийнэ. Дээр ньнаран цэцгийн тос, тараг, өндөгний цагаан, сахар, давс, mahlep-ээ хэмээд сэрээгээд зөөлөн даран холино.
  2. Өөр нэгэн саванд холин бэлтгэсэн гурил, содагаа нэмэн зөөлрөн нийцтэл нь сайтар нухна. Гурилаа аль болох удаан нухах/ нийцүүлэх хэрэгтэй. Тэгсэнэээр хэлбэр оруулахад амар байх болно.
  3. Зуурмагаа өндөгний хэртэй хуваагаад урт нарийн болгон сувиж “S” хэлбэрт оруулаад зурагт үзүүлсэн шиг 2 хоёр үзүүрийг нь нийлүүлэн тослож бэлтгэсэн тавцан дээрээ тавиж өндөгний шар түрхээд çörekotu (Nigella) цацаж 175 градуст халаасан зууханд хийн дээд тал нь шаргалттал 40-45 минут шарна.

No comments: