Friday 30 May 2008

Мєєгтэй кулебяка


Орц: (6-8порц)

* 500гр исгэсэн хєрєнгєтэй зуурмаг
* 600гр агшаасан будаа
* 300гр шинэ мєєг
* 1ш сонгино
* 1ш лууван
* 1ш єндєг
* 3хоолны халбага цєцгийн тос
* давс, перец

Бэлтгэх нь:
  1. Зуурмагийг элдээд 20 минут амраана. Мєєгийг угааж нарийхан цагираг хэлбэртэй хэрчиж 2 хоолны халбага цєцгийн тосонд 4-6 минут хуурна.
  2. Хайруулын тавганд сонгино, луувантай хамт мєєгийг нийлvvлэн сайтар хутгаж давс, перец нэмээд дахин 5-7 минут хуурна.
  3. Хуурсан ногоон дээр агшаасан будаа, 1 хоолны халбага цєцгийн тос нэмж сайтар хутгана.
  4. Элдсэн зуурмагийг хуурай гурил цацсан алчуур дээр шилжvvлэн тавьж, зуурмагны голд амталсан шанзыг уртааш нь овоолон тавьж, хоёр ирмэгийг нийлvvлэн сайтар чимхэж єгнє. Кулебякаг тосолсон тэвшинд чимхсэн ирмэгийг нь доош харуулан тавина. Хvсвэл дээд гадаргууд нь бага зэргийн гурилаар дуртай хээ, дvрсийг хийж чимэглэж болно.
  5. Чимхсэн кулебякаг дулаан газар тавьж (20 минут) хєєлгєнє. Дараа нь дээгvvр нь єндєг битvv дvрхэж, сэрээгээр хатгаж нvх (уур гаргах) гаргаад 220 хэм хvртэл халаасан шарах шvvгээнд хийж 35-40 минут жигнэнэ.

No comments: