Friday, 23 May 2008

Симит-Simit



Орц:

* 200 мл бүлээн ус
* 1.5 амны халбага дрожж
* 150 мл өрөөний темпратурт сүү
* 2 стакан гурил
* 1-2 чимх давс
* 1 амны халбага сахар
* 1 амттаны халбага mahlep
* sesame
* 1/4 стакан ус + 1,5 амны халбага pekmez (үзэм, илжгэн чих зэрэг жимсний шүүсийг шахан чанаж бэлтгэсэн чихэрлэг сироп)

Бэлтгэх нь:
  1. 200 мл бүлээн усанд дрожж 1 шөлний халбага сахараа нэмээд исэлдэхийг нь хэсэг хүлээнэ.
  2. Гурилаа зуурах савандаа хийгээд давс mahlep-ээ нэмэн холино.
  3. Гурилан дээрээ дрожжныхоо бэлдмэл мөн сүүгээ нэмээд зуурна. Зуурмаг гарт тань наалдахуйц байх хэрэгтэй. Зуурч бэлтгэсэн зуурмагаа 30 минут амраана.
  4. Зуурмаг тань амарч байх хооронд өөр нэгэн саванд 1 аяга ус 1.5 шөлний халбага pekmez-ээ холиод том таваг руу суллана.
  5. Хөөн бэлэн болсон зуурмагаа 5 хэсэг болгон хуваагаад бөөрөнхийлөөд тус бүрийн голд хуруугаараа цоорхой гарган цоорхойг томруулна.
  6. Хангалттай том болсон симитээ дээр (4 номерт) бэлтгэсэн усанд булхуулаад гаргаж ирэн sesame-ндээ булхуулаад тослож бэлтгэсэн тавцан дээрээ тавиад 175 градуст халаасан зууханд хийн шаргалттал нь шарна.

No comments: