Friday, 30 May 2008

Дунайский салат



Орц:

* 1 ш улаан лооль
* 1 ш єргєст хэмх
* дундаж ногоон болон улаан амтат чинжvv нэг кг
* 2 кг шар лууван
* 400 гр бєєрєнхий сонгино
* байцаа
* 2-3 ширхэг лаврын навч
* 80 гр давс
* 120 гр элсэн чихэр
* 20-25 ширхэг vрлэн хар перец
* 100-200 гр ургамлын тос.


Бэлтгэх нь:
  1. Эхлээд ногоогоо сайтар угааж цэвэрлэн савхан хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэнэ.
  2. Паалантай саванд ургамлын тосоо хийж сайтар халсны дараа хэрчиж бэлдсэн сонгино, лууван болон перец 20-25 ширхэг, 80 гр давс, 120 гр элсэн чихэр хийж зєєлєн гал дээр хэсэг хуурна.
  3. Байцаа болон чинжvvгээ хийж 10-15 минут жигнээд /єєрийнх нь шvvсээр/ хамгийн сvvлд улаан лооль болон єргєст хэмхээ хийж лаврын навчаа нэмээд 10-15 минут битvv жигнэж болгоно. Ургамлын тос ихтэй байх тусам хадгалалт удаан даах ба амт чанараа алдах нь удаан байдаг.

No comments: