Monday, 26 May 2008
Өндөг
Өндөгний шинэ эсэхийг хэрхэн мэдэх вэ?
* Өндөгийг хагалахад өндөгний цагаан хальсны хананд наалдсан байвал өндөг хуучирсаны тэмдэг аж.
* Өндөг удах тусмаа агуулах уснаасаа алддаг тул хөнгөрдөг байна.
* 14 хоног хүртлэх шинэ өндөг давстай усанд хийхээр хэвтээгээрээ живдэг юм байна. 14-өөс дээш хоног болж хуучирсан бол усанд босоогоороо живнэ гэнэ. Харин бүүр муудаж хордлого өгөхөөр болсон бол живэхгүй, хөвөөд гараад ирдэг гэнэ.
Анхаар!!
* Хоол хийж явцдаа өндөг хагалсан тохиолдолд өндөг хагалсаныхаа дараа гараа сайтар угаах хэрэгтэй. Хэдийгээр хальс нь цэвэрхэн ч өндөгний хальсан дээр хүний нүдэнд харагдахааргүй микробнууд байдгыг санаарай.
* Түүний өндөг орцонд нь орсон хоол хүнсийг 2 өдрийн дотор хэрэглэх хэрэгтэй.
* Бялуунд хэрэглээд илүү гарсан өндөгний цагаануудыг ойрын хугацаанд хэрэглэхгүй бол хөлдөөгчинд хийн хадгалж болно.
* Өндгөө хөргөгчинд байрлуулахаасаа өмнө угааж хатаах хэрэгтэй.
* Хөргөгчин дэх өндөгнүүдээ хааяа хааяа эргүүлж байх хэрэгтэй.
* Өндгөө өөрийх нь цаасан хайрцганд эсвэл хөргөгчин дэх өндгөнд зориулсан тусгай хэсэгт хадгалах нь зүйтэй. Учир нь өөр саванд хадгалсанаар саванд микроб үржих аюултай.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment