Friday, 23 May 2008

Aчма- Аçma


Орц

* 2 ширхэг өндөг (Цагаан нь дотор нь шар нь дээр нь)
* 1 стакан тос
* 1 стакан сүү/ус/тараг
* 3/4 стакан сахар
* 2 амттаны халбага давс
* 42 гр-аар дөрвөлжилөн савласан нойтон дрожж (1 стакан бүлээн усанд хайлуулна)
* 6.5-7 стакан гурил
* 1 амттаны халбага mahlep (хүсвэл)

Дотор нь

*150 гр зөөлөн маргарин

Дээр нь

* Sesame, çörek otu


Бэлтгэх нь
  1. Хуурай матералуудаа тусад нь холиод дээрээс нь шингэн орцуудаа нэмэн зурмагаа бэлтгэнэ.
  2. Зуурмагаа өндөгнөөс арай том хуваагаад голд нь 1 цайны халбага маргарин хавчуулаад хаана. Гараараа сунган хэлбэр оруулаад тослон бэлтгэсэн листэнд дээрээ тавиад, листэн дээрээ 30 минут хөөлгөнө.
  3. Хөөж бэлэн болсон ачмагаа зуухандаа хийхээсээ өмнө дээгүүр нь өндөгний шар түрхээд Sesame, çörek otu цацаж 200 градуст халаан бэлтгэсэн зуухандаа хийн болтол/шаргалттал нь шарна.

No comments: