Орц:
* 1,5 л шєл
* 800гр хүрэн манжин
* 1 ш шар лууван
* гоньд
* 1 ш сонгино
* 1 хоолны халбага томатны нухаш
* 50 гр цєцгийн тос
* 1 цайны халбага гурил
* хагас аяга зєєхий
* лаврын навч
* давс
Бєєрєнхий маханд:
* машиндсан мах 300 гр
* 1 ш сонгино
* 1 ш єндєг
* 4 хоолны халбага хатаамжны нунтаг
* давс
* повоор
Бэлтгэх нь:
- Махны шанзыг үхэр, гахайн махаар бэлтгэнэ.
- Сонгино, єндгийг машиндсан махтай хольж бага зэрэг шєл, давс, нунтаг хар перц, талхны үйрмэг нэмж сайтар нийцүүлнэ.
- Бэлтгэсэн шанзнаас жижгээр таслан авч бєєрєнхийлнє.
- Чанаж болгосон хүрэн манжинг жижиг нүхтэй үрүүлээр жижиглэнэ.
- Яншуй, шар лууван, сонгиныг жижиг хэрчиж томатны нухаштай хамт тосонд хуурч шєлєндєє хийнэ. Дараа нь бєєрєнхий мах нэмж болтол нь чанана.
- Шєлєє давсаар амт оруулж, тосонд хуурч, шєлєєр шингэлсэн гурил, жигнэж болгосон хvрэн манжинг хийж лаврын навч, давсаар амт оруулаад дахин буцалгаж бэлэн болгоно.
- Шєлийг таваглаж дээр нь зєєхий дусаана.
No comments:
Post a Comment