Friday, 30 May 2008

Бөөрөнхий махтай хүрэн шөл Борщ


Орц:

* 1,5 л шєл
* 800гр хүрэн манжин
* 1 ш шар лууван
* гоньд
* 1 ш сонгино
* 1 хоолны халбага томатны нухаш
* 50 гр цєцгийн тос
* 1 цайны халбага гурил
* хагас аяга зєєхий
* лаврын навч
* давс

Бєєрєнхий маханд:

* машиндсан мах 300 гр
* 1 ш сонгино
* 1 ш єндєг
* 4 хоолны халбага хатаамжны нунтаг
* давс
* повоор

Бэлтгэх нь:
  1. Махны шанзыг үхэр, гахайн махаар бэлтгэнэ.
  2. Сонгино, єндгийг машиндсан махтай хольж бага зэрэг шєл, давс, нунтаг хар перц, талхны үйрмэг нэмж сайтар нийцүүлнэ.
  3. Бэлтгэсэн шанзнаас жижгээр таслан авч бєєрєнхийлнє.
  4. Чанаж болгосон хүрэн манжинг жижиг нүхтэй үрүүлээр жижиглэнэ.
  5. Яншуй, шар лууван, сонгиныг жижиг хэрчиж томатны нухаштай хамт тосонд хуурч шєлєндєє хийнэ. Дараа нь бєєрєнхий мах нэмж болтол нь чанана.
  6. Шєлєє давсаар амт оруулж, тосонд хуурч, шєлєєр шингэлсэн гурил, жигнэж болгосон хvрэн манжинг хийж лаврын навч, давсаар амт оруулаад дахин буцалгаж бэлэн болгоно.
  7. Шєлийг таваглаж дээр нь зєєхий дусаана.

No comments: