Friday, 30 May 2008

Тємсєнд боосон зайдас


Орц:

* 1 кг тємс
* 8 ширхэг зайдас
* 3-4 хоолны халбага гурил
* 1 єндєгний шар
* 1 бүтэн єндєг
* 1 цайны халбага давс
* хагас аяга хатаасан талхны үйрмэг
* 200гр тос

Бэлтгэх нь:
  1. Тємсийг хальстай нь чанаж болгоод гаргаж цэвэрлэсний дараа халуунаар нь машиндаж гурил, єндєг, давс, повоор нэмж найруулна.
  2. Бэлтгэсэн зуурмагаас таслан авч бєєрєнхийлєєд дараа нь халбагаар дарж хавтгайлна.
  3. Зайдсыг таллана.
  4. Хавтгайлсан тємсєн дээр тал зайдсаа тавьж хуйлна. Үүнийгээ хатаамжны нунтагт хєрвvvлээд сайтар халаасан тосонд шарж болгоно.Тємсєнд боосон зайдсыг дарсан єргєст хэмх юм уу майонезтай хольж идэхэд амттай байдаг.
Мэдээллийн эх сурвалж: Хөдөлмөр сонин

No comments: