Орц:
* 2 амны халбага тос (тахиа, мах бүр хиам шарсан тосоо хэрэглэж болно.)
* 4 амны халбага гурил
* 2 стакан сүү
Бэлтгэх нь:
- 2 амны халбага тосондоо гурилаа нэмнэ. 30 секунд хэртэй хутгаж нийцүүлнэ.
- 2 минут хэртэй хуураад гал дээрээс аван холигчоор хутгангаа сүүгээ нэмээд ширүүн гал дээр өтгөртөл нь буцалгана.
Жишээ нь:
* Béchamel + чимх cayenne,parmesan,Gruyère = mornay нэмж соусыг гаргаж авдаг бөгөөд энэхүү соусыг ногоо, өндөг, загасан дээр сервислэнэ.
* Béchamel + хэрчсэн сонгино=soubise соусыг бэлтгэдэг бөгөөд энэхүү соус нь бараг бүх хоолонд зохидог аж.
* Béchamel + cheddar= нэмж бэлтгэсэн соусыг cheddar соус гэх бөгөөд энэхүү соусыг чанасан гоймонтой холиод 170 градуст халаасан зууханд хийж 5-7 минут жигнээд гаргаж ирээд сервислэнэ.
No comments:
Post a Comment