Saturday, 6 September 2008

Амталж хатаасан талх (Crouton)


Орц:

* Талх
* 4 амны халбага хайлуулсан масло
* 1 амттаны халбага сармисний нунтаг (garlic powder)
* 1 амны халбага хатаасан яншуй
* 1 амны халбага үрсэн пармежан бяслаг (parmesan cheese)
* чимх давс
* хар перц

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 160 градуст халааж бэлтгэнэ.
  2. Талхаа нимгэлэн зүснэ. Хатаасан талхаа шөлөнд хэрэглэх зорилготой бэлтгэж байгаа болжижиг жижиг куб, дугуй гурвалжин эсвэл зүрх гээд хүссэн хэлбэрээтээ оруулан хэрчинэ.
  3. Хэрчиж бэлтгэсэн талхаа мөнгөн цаас эсвэл тостой цаас дэвссэн тавцан дэр агсаад нэг эгнээ болгож тараана.
  4. Бүх амтлагчаа холиод нийцтэл нь хутгана. Багсны тусламжтайгаар талх бүрийг амтрагчаар бүрнэ.
  5. Тавцангаа зуухандаа хийгээд шаргалтаж, хаттал нь (25-30 минут) жигнэнэ. Талхаа зузаан хэрчсэн бол өгөгдсөн цагаас арай удаан, нимгэн хэрчсэн бол арай богино хугацаанд жигнэнэ. Амталж хатаасан талхаа хөргөөд агаар оруулдаггүй саванд хийж хадгална. Ингэж бэлтгэсэн амталж хатаасан талхаар зутан шөл, ногоон салад салад чимж иднэ.
Видео

No comments: