Tuesday 2 September 2008

Хөөсөн чихэр (Marshmallows)




Oрц:

* 2 уут желатин (2 амны халбага)
* 6 амны халбага ус
* 1 1/2 стакан сахар
* 1/2 стакан нэмэх нь 2 амны халбага эрдэнэшишийн light сироп
* 1/4 стакан ус
* чимх давс
* 1 амттаны халбага ваниллины охь
* 1/2 стакан нунтаг сахар 1/2 стакан эрдэнэшишийн цардуул, хамтад нь шигшсэн

Бэлтгэх нь:
  1. Жижигхэн саванд желатинаа хийгээд 6 амны халбага усаа нэмж желатинаа уусгана.
  2. Өөр нэгэн саванд сахар, эрдэнэ шишийн сироп, 1/3 стакан усаа холиж дотор нь чихрийн термометр байрлуулж дунд зэргийн гал дээр тавина.
  3. Дэвтээсэн желатин дээрээ чимх давсаа нэмээд хутгаж эхлэнэ.
  4. Гал дээрх сиропны халуун 100 градуст хүрэхэд холичныхоо хурдыг нэмэн цасан цагаан болж өтгөртөл нь хутгана.
  5. Сироп маань буцлан 120 градуст хүрэхэд желатинаахутгаж байх зуураа сиропоо бага багаар нэмнэ.
  6. Желатин дээрээ халаасан сиропоо нэмээд 5-10 минут хутгаж цасан цагаан болгон нийцүүлнэ.
  7. Шигшүүрэндээ цардуул сахарын холимогоосоо бага зэргийг хийгээд хөөсөн чихэрээ хөргөх тавцан дээрээ (ойролцоогоор 30х45 хэмжээтэй тавцан) жигд тараан шигшинэ. Нийцүүлсэн бэлдмэлээ тавцан дээрээ асгаад жигдлэнэ. Тавцангаа таглалж бүтээлгүйгээр хамгийн багадаа 4 цаг хөргөнө.
  8. Хөргөж бэлтгэсэн хөөсөн чихрээ хурц хутгаар эсвэл хайчаар хүссэн хэмжээндээ зүсээд/хайчлаад үлдсэн сахар, эрдэнэ шишийн холимогтоо өнхрүүлнэ. Илүүдэл сахар, эрдэнэ шишийг шигшээд сервислэхэд бэлэн боллоо.
Эх сурвалж

No comments: