Monday, 8 September 2008

lemon curd


Орц:

* 4 нимбэгний zest
* 2 лимоны шүүс
* 5 өндөгний шар
* 1 стакан сахар
* 113 гр масло

Бэлтгэх нь:
  1. Нимбэгний хамгийн гадаргийг (зөвхөн шар хэсэг, цагаан руу оролгүйгээр) үрж бэлтгэнэ. 1/3 стакан нимбэгний шүүсээ нэмнэ. 2 лимоноос 1/3 стакан шүүс гарахгүй бол усаар гүйцээж болно.
  2. Сахараа нэмнэ. Өндөгний шараа нэмнэ. Бүгдийг нийцтэл 4 минут хэртэй хутгаад өөр нэгэн буцалж буй устай саван дээр тавиад (bein marie), галаа хамгийн бага дээр тохируулаад сахар уустал ойролцоогоор 7 минут хутгана.
  3. lemon curd-ээ гал дээрээс аваад маслоо жижиг жижиг хуваан 7, 8 удаад нэмнэ. Нэмэх бүрдээ өмнө нэмсэн маслоо хайлтал нь хутгана. Ингэж бэлтгэсэн lemon curd-г талх кексэн дээр түрхэн идэж болохын зэрэгцээ өөр бусад жорд хэрэглэж болно.

No comments: