Thursday, 11 September 2008

Хагалж чанасан өндөг (poached egg)



Орц:

* 4 ш өндөг
* ус
* хүчил

Бэлтгэх нь:
  1. Наалддаггүй хайруулын тавганд 2-3 см хэртэй ус хийгээд, стакан ус дутамд 1 амттаны халбага нимбэгний шүүс эсвэл уксус хийж буцалгана.
  2. Өндгөө хагалж хоолны халбаганд эсвэл жижиг аяганд хийнэ. Ус буцлангуут өндгөө усандаа хийгээд галаа унтраан таглаад 7 минут байлгана. Өндгөө уутанд хийгээд уутных нь хамтаар чанах нь бий.
  3. Өндгөө шүүж гаргаад сервислэж болохын зэрэгцээ мөстэй усанд хийн хөргөгчинд 8 хүртэл цаг хадгалж болно. Хөргөгчинд хийж хадгалсан өндгийг буцааж халаахдаа дахин чанахын оронд жигнэх нь дээр байдаг байна.

No comments: