Wednesday 17 September 2008

Төмсний салат



Орц:

* 1150 гр улаан төмс, жижиг, ойролцоо хэмжээтэй байвал сайн
* 3 амны халбага алимны цуу
* 3/4 стакан майонез
* 1 амттаны халбага хуурай гич
* 2 амттаны халбага сармисний нунтаг
* 1 амттаны халбага Эстрагон (tаrragon)
* 1/4 стакан хэрчсэн яншуй
* 1/4 стакан жижиглэж хэрчсэн дарсан огурцы
* 1/2 стакан жижиглэж хэрчсэн улаан сонгино
* 1/2 стакан нарийхан хэрчиж бэлтгэсэн celery
* давс
* хар перц

Бэлтгэх нь:
  1. Төмсөө угаагаад бүтнээр нь давстай хүйтэн усанд хийн чанаж бэлтгэнэ. Сэрээ зооход зөөлөрч бутардаг болсон төмсөө гаргаад хүйтэн усанд сойно.
  2. Хөргөсөн төмсөө хэрчиж нэг саванд хийгээд дээрээс нь 2-3 амны халбага алимны хүчил хийн таглаж 3-4 цаг хөргөгчинд байлгана. Нэг хэвийн хэрчихийн тулд өндөг зүсэгч хэрэглэж болно.
  3. Майонезаа бусад амтлагч, хэрчиж бэлтгэсэн ногоонуудтайгаа холиод хөргөсөн төмсөн дээрээ нэмнэ. Хутгаж нийцүүлээд давс хар перцээр амтлан сервислэхэд бэлэн боллоо.

No comments: