Thursday, 11 September 2008

Цагаан масло соус (beurre blanc)



Oрц:

* 2 амны халбага жижиглэн хэрчсэн улаан сонгино
* 240 мл цагаан дарс
* 60 мл лимоны шүүс
* 1 амны халбага cream
* 12 амны халбага масло
* давс
* хар перц

Бэлтгэх нь:
  1. Улаан сонгино, цагаан дарс, лимоны шүүсээ холиод 2 амны хэртэй халбага болтол нь ширгээнэ.
  2. Сream-ээ нэмнэ. Буцлангуут нь галаа багасгана. Маслоо нэг нэгээр нэмнэ. Эхний амны халбага масло нэмж хайлуулсаныхаа дараа галаа унтраана.
  3. Үлдсэн маслоо нэг нэгээр нэмэн, нэмэх бүрдээ нийцтэл нь хутгаад, өтгөрхөөр нь давс хар перцээр амтлана. Сүүмсээ хэрэглэх хүртэлээ халуун саванд хадгалаарай.
Зүүлт

* Вeurre Вlanc загас, тахиа гээд цагаан махан хоолонд зохидог.

No comments: