Oрц:
* 2 амны халбага sesame-н тос(sesame oil)
* 1 амттаны халбага хэрчсэн сармис
* 1 амттаны халбага цагаан гаа (ginger)
* 2 ш хатаасан чинжүү (dried chilies)
* 250 гр угааж цэвэрлэсэн наймаалж
* 1/3 стакан хэрчсэн сонгино
* 1/3 стакан улаан ногоон перц
* 1/4 стакан мөөг (oyster mushroom)
* 1 амттаны халбага балзамик цуу (balsamic vinegar)
* 1 амттаны халбага эрдэнэ шишийн цардуул
* 1/2 cup miso broth
Бэлтгэх нь:
- Ширмэн хайлуулын тавганд ширүүн гал дээр тосоо хийж халаана. Сармис, цагаан гаагаа нэмж хуурна.
- Чинжүүгээ нэмнэ. Хэсэг хуураад хэрчиж бэлтгэсэн наймаалны биеэ нэмнэ.
- Сонгино, мөөг, перцээ нэмнэ. Хэсэг хуураад балзамик цуугаа нэмнэ.
- Эрдэнэ шишийн цардуулаа miso broth-тойгоо холиж ниийцүүлээд нэмнэ. 2-3 мнут хуураад таваглаж сервислэнэ. Наймаалжийг удаан болгох тусам хатуурдаг гэсэн буруу ойлголт байдаг. Эхний 1-3 минутанд зөөлөн байсан наймаалж маань 5-6 минутын дараа хатуурдаг бол 10 буюу түүнээс дээш минут жигнэхэд буцаад зөөлөрдөг байна.
No comments:
Post a Comment