Tuesday 16 September 2008

Ногоотой хурсан наймаалж


Oрц:

* 2 амны халбага sesame-н тос(sesame oil)
* 1 амттаны халбага хэрчсэн сармис
* 1 амттаны халбага цагаан гаа (ginger)
* 2 ш хатаасан чинжүү (dried chilies)
* 250 гр угааж цэвэрлэсэн наймаалж
* 1/3 стакан хэрчсэн сонгино
* 1/3 стакан улаан ногоон перц
* 1/4 стакан мөөг (oyster mushroom)
* 1 амттаны халбага балзамик цуу (balsamic vinegar)
* 1 амттаны халбага эрдэнэ шишийн цардуул
* 1/2 cup miso broth

Бэлтгэх нь:
  1. Ширмэн хайлуулын тавганд ширүүн гал дээр тосоо хийж халаана. Сармис, цагаан гаагаа нэмж хуурна.
  2. Чинжүүгээ нэмнэ. Хэсэг хуураад хэрчиж бэлтгэсэн наймаалны биеэ нэмнэ.
  3. Сонгино, мөөг, перцээ нэмнэ. Хэсэг хуураад балзамик цуугаа нэмнэ.
  4. Эрдэнэ шишийн цардуулаа miso broth-тойгоо холиж ниийцүүлээд нэмнэ. 2-3 мнут хуураад таваглаж сервислэнэ. Наймаалжийг удаан болгох тусам хатуурдаг гэсэн буруу ойлголт байдаг. Эхний 1-3 минутанд зөөлөн байсан наймаалж маань 5-6 минутын дараа хатуурдаг бол 10 буюу түүнээс дээш минут жигнэхэд буцаад зөөлөрдөг байна.

No comments: