Monday 8 September 2008

Double-boiler (bain-marie): давхарлан тавиж болохуйц 2 сав сонгоод доор нь байрлуулах саванд ус хийж буцалгана. Доод саванд байгаа ус дээд савыг дээр нь байрлуулахад ёроолд нь хүрэхгүй байх ёстой. Дээд саванд хайлуулах орцоо хийгээд буцалж буй устай саван дээрээ тавиж хайлуулаж арга. Ихэнхдээ шоколадыг ийм аргаар хайлуулдаг. Ихэнхдээ шоколадыг энэ аргаар хайлуулдаг.

egg wash: 1 ш өндгийг 1 амны халбага устай холиж нийцтэл нь хутгаад багсны тусламжтайгаар гурил, гурилан бүтээгдэхүүнийг будах үйлдэл. Гурил, гурилан бүтээгдэхүүнүүдийг хооронд нь наах эсвэл шарах явцад илүү алтлаг, шаргал болгох зорилгоор egg wash хийнэ.

fold:: 4-5 минут холигчоор хутгахад хөөсөрч цасан цагаан болсон өндөгний цагааныг бусад орцтой хөөсийг буулгалгүйгээр холих арга. Өндөгний цагаанаасаа бага зэргийг бусад бэлдмэл дээрээ нэмээд холино. Үлдсэн цагаанаа нэмээд пластик хутгуураар өндөгнийхөө голоор хэрчээд (cut), эргүүлэх (turn) үйлдэлийн давтамж.

zest: нимбэг, жүрж зэрэг хүчиллэг жимсний хальсны гадаргуу. Хальсны цагаан хэсэг орохгүй. Цагаантай хальсыг peel гэнэ.

No comments: