Oрц:
* 3 стакан нунтаг сахар
* 445 мл хулууны нухаш (АНУ-д 15 ounce-аар лаазалсан байдаг, тэрнээс 1 лааз)
* 1 стакан ургамалын тос
* 2/3 стакан ус
* 4 өндөг
* 1 амттаны халбага ваниллины охь
* 3 1/2 стакан гурил
* 1 амны халбага нунтаг синнамон
* 1 амны халбага нунтаг натмег (nutmeg)
* 2 амны халбага сода
* 1 1/2 амттаны халбага давс
* 1 стакан жижиг шоколад (chocolate chips)
* 1/2 стакан хэрчсэн хушига (хүсвэл)
Бэлтгэх нь:
- Зуухаа 175 градуст халаана.
- Талхны хэвээ тослоод гурилдаж бэлтгэнэ. Хэвээ масло эсвэл маргаринаар тослоод бага зэрэг гурил цацаж бүх газраар тараана. (Видео)
- Том саванд сахар, тос, ус, хулууны нухаш, ваниллины охь, өндгөө холиж нийцүүлнэ.
- Өөр нэгэн саванд натмег, сода, давс, гурилаа шигшиж бэлтгэнэ.
- Шигшиж бэлтгэсэн хуурай орцуудаа 2-3 удаад нойтон орцон дээрээ нэмнэ. Нэмэх бүрдээ модон халбагаар нийцтэл нь хутгана.
- Шоколад, хушигаа нэмнэ. Жоохон хутгаж холино.
- Болтол нь (40-60 минут) жигнэнэ. Голд нь хутга эсвэл шүдний чигчлүүр зооход цэвэрхэн гарч ирвэл талх маань болжээ гэсэн үг.
- Талхаа зуухнаасаа гаргаад 5 минут хэртэй хөргөнө.
- Хэвнээс нь гаргаад хэрээсэн төмөр дээр тавиж 30-40 минут хөргөөд сервислэхэд бэлэн боллоо.
No comments:
Post a Comment