Saturday 6 September 2008

Хулуутай талх (Pumpkin bread)



Oрц:

* 3 стакан нунтаг сахар
* 445 мл хулууны нухаш (АНУ-д 15 ounce-аар лаазалсан байдаг, тэрнээс 1 лааз)
* 1 стакан ургамалын тос
* 2/3 стакан ус
* 4 өндөг
* 1 амттаны халбага ваниллины охь
* 3 1/2 стакан гурил
* 1 амны халбага нунтаг синнамон
* 1 амны халбага нунтаг натмег (nutmeg)
* 2 амны халбага сода
* 1 1/2 амттаны халбага давс
* 1 стакан жижиг шоколад (chocolate chips)
* 1/2 стакан хэрчсэн хушига (хүсвэл)

Бэлтгэх нь:
  1. Зуухаа 175 градуст халаана.
  2. Талхны хэвээ тослоод гурилдаж бэлтгэнэ. Хэвээ масло эсвэл маргаринаар тослоод бага зэрэг гурил цацаж бүх газраар тараана. (Видео)
  3. Том саванд сахар, тос, ус, хулууны нухаш, ваниллины охь, өндгөө холиж нийцүүлнэ.
  4. Өөр нэгэн саванд натмег, сода, давс, гурилаа шигшиж бэлтгэнэ.
  5. Шигшиж бэлтгэсэн хуурай орцуудаа 2-3 удаад нойтон орцон дээрээ нэмнэ. Нэмэх бүрдээ модон халбагаар нийцтэл нь хутгана.
  6. Шоколад, хушигаа нэмнэ. Жоохон хутгаж холино.
  7. Болтол нь (40-60 минут) жигнэнэ. Голд нь хутга эсвэл шүдний чигчлүүр зооход цэвэрхэн гарч ирвэл талх маань болжээ гэсэн үг.
  8. Талхаа зуухнаасаа гаргаад 5 минут хэртэй хөргөнө.
  9. Хэвнээс нь гаргаад хэрээсэн төмөр дээр тавиж 30-40 минут хөргөөд сервислэхэд бэлэн боллоо.
Dyannbakes.com

No comments: