Thursday, 25 September 2008

Тахиа, эрдэнэ шишийн шөл (chicken chowder)


Орц:

* 4 амны халбага тос
* 1 ш сонгино, хэрчсэн
* 2-3 гожгор celery, хэрчсэн
* 2-3 ш төмс, арилгаж хэрчсэн
* 2 амны халбага хэрчсэн яншуй
* 1 амттаны халбага хатаасан ганга
* 2 амны халбага гурил
* 1 стакан сүү
* 2 стакан тахианы тунгалаг шөл
* 2 стакан чанаад жижиг дөрвөлжилж хэрчсэн тахиа
* давс
* хар перц
* 1 стакан эрдэнэ шишийн ширхэг

Бэлтгэх нь:
  1. Тогоогоо халаагаад тосоо нэмнэ. Хэрчиж бэлтгэсэн сонгино, celery-гаа нэмнэ. 5 минут хэртэй хуурна. Төмсөө нэмнэ. Таглаад 10 минут хэртэй байлгаад амтлагчуудаа нэмнэ.
  2. Сүүгээ, гурилтайгаа хольж нийцүүлнэ. Гурилтай холиж бэлтгэсэн шөлөө тахианы тунгалаг шөлтэйгээ холиод нэмж ногоонуудыг зөөлөртөл буцалгана.
  3. Тахианы мах, эрдэнэ шишийн ширхэгүүдээ нэмээд хутгаж давс, перцээр амтлана. 5 минут хэртэй буцалгаад аягалж сервислэнэ.

No comments: