Wednesday 17 September 2008

Rösti (рөшти)



Oрц: 4 хүнийх

* 3 ш дунд зэргийг шар төмс (yukon), хөргөгчинд хийж хонуулсан
* 1 ш дунд зэргийн сонгино
* масло
* давс
* нунтаг хар перц

Бэлтгэх нь:
  1. Төмс, сонгино арилгаад үрнэ.
  2. Үрсэн төмс, сонгиноо Salad spinner-т хийж хатаана.
  3. Төмс, сонгины бэлдмэлийнхээ 1/4-г бага зэрэг давс, хар перцээр амтлаад, 1/4 амны халбага масло бүхий хайруулын тавганд хийж, модон хутгуураар бөөрөнхий хэлбэрт оруулаад, зөөлөн гал дээр 7 минут шарна. 7 минутын эцэст дээр нь бага зэрэг масло тавиад эргүүлэн 5 минут шарна.
  4. Ингэж бэлтэсэн Rösti-гоо бага зэрэг цөцгийтөй сервислэнэ.
Зүүлт

* Төмсөө дор бүрд нь амтлах нь чухал. Учир нь бөөнд нь амталсанаар төмсний шүүс ялгарч хатаасны хэрэг гарахгүй.
* Төмсөө хөргөгчинд хадгалсанаар цардуул нь сахар болон хувирч шарах явцад илүү борлоно.

No comments: