Wednesday, 17 September 2008

Төмс leek-ны зутан шөл



Орц:

* 3 амны халбага масло
* 1.5 стакан жижиглэн хэрчсэн leek
* 1.5 амттаны халбага сармис
* давс
* 6 стакан тахианы шөл
* 1.5 стакан buttermilk
* тал стакан цөцгий
* хэрчсэн мангир
* тал стакан Parmesan бяслаг
* 4 ш төмс
* 2 амны халбага cherry vinegar


Бэлтгэх нь:
  1. Төмсөө угаагаад, сэрээгээр хэд хэд цоолоод 200 градуст халаасан зууханд хийж болтол нь шарна.
  2. Гүйцэд болсон төмсөө хальслаад, үрүүлийн нарийн талаар үрнэ.
  3. Масло хайлуулна. Сармис, leek-ээ нэмнэ. Давсаа нэмнэ.
  4. Сармис, leek маань зөөлөрхөөр тахианы тунгалаг шөлөө нэмнэ. Галаа нэмж буцалгана.
  5. Үрсэн төмсөн дээрээ buttermilk, тал стакан цөцгийгөө тал стакан Parmesan бяслагаа нэмж нийцтэл нь хутгана. Галаа түр багасгаад төмсний бэлдмэлээ нэмнэ. Галаа нэмээд буцалгана.
  6. Шөлөө буцлахаар нь гал дээрээс аваад 2 амны халбага cherry vinegar-аа нэмээд таваглаж хэрчиж бэлтгэсэн мангир цацаад сервислэнэ.

No comments: