Орц: (25 ш жижиг берлинер)
* 500 гр гурил
* 20 гр нойтон дрожж
* 50 гр сахар
* 250 мл бүлээн сүү
* 3 том өндөгний шар
* 100 гр хайлуулаад бүлээсгэсэн масло
* чимх давс
* шарахад 750 гр хэртэй масло эсвэл кокосны тос (ургамалын тосонд шарж болно)
* дотор нь жимсний чанамал
* дээр нь нунтаг сахар
Бэлтгэх нь:
- Гурилаа саванд хийгээд голд нь хонхорхой гаргана. Нойтон дрожжоо нунтаглаж 1 амны халбага сахарын хамтаар хонхорхойд хийнэ. Бүлээн сүүгээ нэмнэ. Зөөлөн хутгаж сүүгээ, дрожжтойгоо нийцүүлээд 15 минут таглаж хөөлгөнө.
- Өндөгний шар, масло, үлдсэн сахар, чимх давсаа нэмнэ.
- Гарт наалдамгүй зуурмаг болтол зуурна. Хэт нялцанхай байвал бага зэрэг гурил нэмнэ.
- Зуурмагаа 30 минут хэртэй хөөлгөөд бага зэрэг хуурай гурил цацсан давцан дээр 2 см зузаантай илдэнэ.
- Жижиг дугуй жигнэмэгний хэвээр илдсэн гурилаа хэвлээд (байхгүй бол жижиг амсартай аягаар хэвлэж болно.) хайлуулсан маслондоо хийн тал бүрийг нь 2 минут шарна.
- Шарж болгосон берлинерээ салфеткан дээр тавиж илүүдэл тосыг шингээнэ.
- Крем шахагчиндаа урт хошуу зүүгээд дотор нь жимсний чанамалаасаа хийн берлинер лүүгээ шахна.
- Эцэст нь берлинерүүдээ таваглаад дээгүүр нь нунтаг сахар цацаад сервислэхэд бэлэн боллоо.
* Берлинер хурдан хатаж хатуурдаг тул хийсэн өдөртөө идэхийг зөвлөж байна.
No comments:
Post a Comment